Kirjoittaja Aihe: Millä katkoa pajuja?  (Luettu 760 kertaa)

paju

  • Vieras
Millä katkoa pajuja?
« : Syyskuu 07, 2015, 12:45:41 ip »
Mikähän joko akku- tai polttoainekäyttöinen härveli olisi paras pajukkojen katkomiseen?
Tarvitsemme sitä vain yhtenä päivänä, joten mielellään ostaisimme suht edullisen?

vieras

  • Vieras
Vs: Millä katkoa pajuja?
« Vastaus #1 : Syyskuu 07, 2015, 12:47:49 ip »
Jos pajukkoa ei ole ihan älyttömästi, niin suosittelen ihan tavallista vesuria tai pitkävartista oksaleikkuria. Jos ette halua vuoden parin päästä tehdä hommaa uudelleen, suosittelen lisäksi ostamaan suihkupullollisen esim. Roundup suihkepullon ja ruiskutatte pajun kannot sillä. Pieni määrä riittää leikkauspintaan. Jos teette työtä pakkasella, pieni määrä lasinpesunestettä lisäksi sekoitettuna torjunta-aineeseen.

Saatte n. 50€ sijoituksella pajut hoidettua pidemmäksi aikaa tontiltanne.

ps. jos välttämättä haluatte jollain motoroidulla vekottimella touhuta, niin ostakaa halpa moottorisaha, joita myydään 100-199€:lla useissakin kaupoissa.

vieras

  • Vieras
Vs: Millä katkoa pajuja?
« Vastaus #2 : Syyskuu 07, 2015, 12:49:42 ip »
Keväällä kuori tyven n. 20 cm alueelta kokonaan paljaaksi. Paju kuolee pois seuraavaan kevääseen mennessä. Menetelmä on hidas mutta palkitseva. Kasvi ei pysty siirtämään ravinteita juuristosta latvustoon, missä tapahtuu vegetativinen kasvu, eli vihreiden osien kasvu (Lehdet, pituus yms.) Tämä aiheuttaa sen, että juuristo ikäänkuin pumppaa itsensä tyhjäksi. (lehdistöstä ei myöskään tällöin pääse elintärkeätä sokeria juuristoon) Tämä tosin on hidas prosessi, mutta kaikkein paras, mikäli paju hävitetään kokonaan. Koska kaulataan keskeltä puuta, rungosta, eli ei katkaista oksia, niin puu luulee, että kaikki on hyvin ja tästä johtuen ei myöskään tee juurivesakkoa.

 

Pikavastauksessa voit käyttää bb-koodia sekä hymiöitä kuten normaalistikin.

Nimi: Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet: